20180305_155629-03

Bananenbrood met een bite

hallo allemaal, na veel experimenteren met recepten van bananenbrood die ik tegen kwam op internet. Kan ik wel zeggen dat deze toch wel mijn favoriet is geworden. Niet alleen van mij maar zelfs van mijn man, en dat wil wat zeggen. de bananenbrood is smeuïg maar ook luchtig en door dat ik er een pitten mix door gedaan heb en de abrikozen deze zijn zwavelvrij, geeft dit net de bite die ik zocht. Je kan natuurlijk er van alles door doen wat je zelf lekker vindt. Ik zou zeggen probeer het zelf eens.

En heb je het gemaakt laat het me even weten. En veel plezier met het maken van je eigen variatie van dit bananenbrood.

 

Wat heb je nodig?

 • 3 middelgrote bananen
 • 120 gram kastanjemeel
 • 80 gram kokosmeel je kunt ook wel voor een ander meel soort kiezen zoals havermeel, rijstebloem, speltmeel, etc.
 • 2 eieren
 • 3 eetlepels kokosvet
 • 1 theelepel bakingsoda
 • 2 theelepels citroensap

optie 3 eetlepels agave siroop/honing/ahoornsiroop (ik heb zelf geen zoetstof meer toegevoegd, omdat ik en mijn gezin al lange tijd geen toegevoegde suikers meer gebruiken. Ook voor een zoete kauw is het zonder zeker het proberen waard.)

wat kan je er als extra’s verwerkingen in je bananenbrood, de hoeveelheid mag je zelf bepalen. het belangrijkste is de basis als deze goed is kan het nooit mislukken! Dus varieer naar harte lust met :

 • pompoenpitten
 • zonnebloempitten
 • walnoten
 • rozijnen
 • gedroogde abrikozen
 • gedroogde pruimen
 • tutti frutti (gedroogde mango, gedroogde appel, in stukjes)
 • amandelschaafsels
 • lijnzaad (2 eetlepels – teveel lijnzaad bindt het geheel meer, maar je gebruikt al 2 eieren, dus houd lijnzaad beperkt)

 

Hoe maak je het?

 • Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius hete lucht oven.
 • doe alle droge ingrediënten in een grote beslagkom
 • prak de bananen fijn
 • voeg de bananen en het citroensap en mix dit en tegelijk voeg je de eieren 1 voor 1 toe. mix net zo lang tot het een egale massa is.
 • voeg de mix toe die jij lekker vindt.
 • pak een cakevorm en leg er bakpapier in en vul de vorm dan met het beslag.
 • bestrooi de bovenkant eventueel ook nog met wat pitten/zaden/noten.
 • dek het brood af met de rest van het bakpapier en bak het in plus minus 45/50 minuten gaar.
 • controleer het even met een satéprikker of die gaar is.

 

Eet smakelijk! en geniet er van.